علي اي الاسس يتم عمل تصاميم محطات المياه من الماخذ حتي التوزيع؟

تم إضافة السؤال من قبل Mohamed Aahmed Satti Mohamed Satti , مدير مشروع , وزارة الدفاع ثم شركه كنانة للهندسة والخدمات
تاريخ النشر: 2015/08/17
mahmoud samir
من قبل mahmoud samir , Technical Office Engineer , HOI-MEA

على حسب عدد السكان اللى انت مطلوب منك توصله المياه بتشوف العدد المطلوب وبتحسب على اساسه كمية المياه المطلوبة وعلى اساسها بتحسب اقطار المواسير وبعد كدة بتشوف انت هتوصل المياه من الماخذ اللى عندك وعايز توصله لاى منطقة وبتعرف منسوب الماخذ ومنسوب المنطقة اللى هتوصلها المياه وعلى اساسها بترسم total energy line وانت بقى بتحدد اماكن محطات المياه